"Όραμα του μας είναι να προσφέροουμε στα παιδιά εφόδια ζωής για το μέλλον. Να συνεισφέρουμε στην καλλιέργεια ανθρώπων δημιουργικών, χαρούμενων που θα εκτιμούν τον εαυτό τους και τους ανθρώπους γύρω τους. Ανθρώπων που θα έχουν μάθει να καλλιεργούν τις δυνατοτητές τους και να ενδυναμώνουν τις αδυναμίες τους. Ανθρώπων που η διαφορετική γλώσσα και πολιτισμός δεν θα αποτελούν εμπόδια για την εκπλήρωση των ονείρων τους.

Μία ιδανική μαγιά για τις κοινωνίες του μέλλοντος."

 

 

 

Οι αρχές που διέπουν όλα μας τα προγράμματα είναι τρεις

 

Αρχικά η εκπαίδευση που παρέχεται είναι παιδοκεντρική και συνεπώς βιωματική. Οι αρχές αυτές  διέπουν όλο το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

 

Δεύτερον επιδιώκεται καθημερινή επαφή με την φύση. Μέσα απο την καλλιέργεια φυτών και λαχανικών και την καθημερινή φροντίδα αυτών , τα παιδιά βιώνουν την φύση , βιώνουν τις εποχές, βιώνουν την ζωή και τους κύκλους της. Υπάρχει μία παγκόσμια τάση η προσχολική εκπαίδευση να πραγματοποιείται φυσιοκεντρικά, στηριζόμενη στην ολοένα και πιο ευρεία ιδέα οτι η καθημερινή επαφή με την φυσή είναι η βάση για ευτυχισμένα παιδιά.

 

Τρίτον ενισχύεται στα παιδιά η αίσθηση της  Εθνικής τους ταυτότητας και καλλιεργείται ο σεβασμός στην Εθνική ταυτότητα των άλλων λαών. Στο σχολείο μας γιορτάζουμε με περηφάνια όλες τις Εθνικές Γιορτές . Επίσης γνωρίζουμε και τις μεγάλες γιορτές των άλλων χωρών.